Wursten och Veganen

Nagellack, stringtrosor och killar. Helt plötsligt tycks detta vara allt som kretsar i huvudet på Bodils bästis Veronika. Men Bodil är totalt ointresserad. Varför kan de inte bara bygga kojor och läsa serietidningar, som de alltid har gjort?

Bodil är uttråkad. Så uttråkad att hon faktiskt inte bryr sig särskilt mycket, när Veronika plötsligt gör slut med Bodil. Per SMS. Med två ord. "Hejdå bajs".

Planlös och rastlös glider Bodil omkring, och utan att hon riktigt märker det börjar knäppa saker hända. Helt plötsligt befinner hon sig på nattliga korvbegravningar och blodiga illerjakter, tillsammans med en tjej som kallar sig Veganen. Sommaren som började så segt och tråkigt har plötsligt utvecklats till en av de häftigaste i Bodils liv.

Wursten och Veganen är en humoristiskt berättelse om vänskap och äventyr, och om vad som kan hända när man vågar bryta mönster. Språket är rappt och lättfattligt, och passar såväl yngre som äldre läsare. Författaren Åsa Asptjärn har kallats Sveriges bästa barn- och ungdomsförfattare och det är inte svårt att förstå varför.

Audience:

Tags:

Review by: Pedersöre bibliotek Monday, September 24, 2018