Vuoden 2012 Spotlight Pietarsaaren kaupunginkirjastossa

Vuoden 2012 Spotlight-tapahtumassa oli mukana neljä suomenkielistä kirjoittajaa ja yksi kirjan suomentaja.

Illan suomenkielisen osuuden aloitti klo 19.15 Taito Rintala, entinen toimittaja ja pitkäaikainen varustamonjohtaja, joka julkaisi keväällä 2012 ensimmäisen romaaninsa Kunkku. Kunkku on tositapahtumiin ja Rintalan omiin kokemuksiin perustuva veijaritarina linja-autoyrittäjä Anselmi Ollikaisesta.

Rintalan jälkeen klo 19.30 Sisko Thors kertoi uudesta kirjastaan Kukin uskollaan. Sisko Thors on niin ikään ollut toimittaja ja kirjoittanut mm. romaaneja, näytelmiä, novelleja ja kolumneja sekä lukuisia pakinoita lehtiin ja radioon. Hänen vuonna 2012 ilmestynyt kirjansa kertoo kahden naisen, Saaran ja Inkerin, välisestä ystävyydestä. Saaran mies kärsii läheisriippuvuudesta, Inkerin elämässä usko on tärkeällä sijalla.

Klo 19.45 vuorossa oli Jaakon Päivien toiminnanjohtajana tutuksi tullut Linda Lindroos. Hän on suomentanut Annakarin Seiplaxin kirjoittaman kirjan Kylmä seikkailu : Pentti kertoo vaarallisesta matkastaan. Kirja kertoo Nanoq-museon perustajan Pentti Kronqvistin sekä Christer Bouchtin ja Hans Koivusalon tekemästä arktisesta retkestä Grönlannista Pohjois-Kanadaan.

Klo 20.00 kertoi Järviseudulla varttunut mutta Pietarsaaressa elämäntyönsä tehnyt Eero Surma-aho uudesta kirjastaan Elämää elämän varrella. Surma-ahon kirja on omaelämäkerrallinen muistelma, mutta aivan kuten hänen ensimmäisessä kirjassaankin, on joukossa myös keksittyjä juttuja lukijoiden mielenkiinnon lisäämiseksi.

Suomenkielisen osuuden päätti klo 20.15 Harri Mölsä runo- ja mietekirjallaan Aamu saapuu. Mölsä on mm. kanttori, säveltäjä ja tekstintekijä, joka on esiintynyt sekä radiossa, televisiossa, konserteissa että runonlausuntatapahtumissa. Aamu saapuu on hänen neljäs kirjansa ja koostuu tiiviistä runomuotoon puetuista tuokiokuvista ja mietelmistä.

1. Kunkku

Undertitel: kertomus Anselmi Ollikaisen hanhenmarssista alansa huipulle ja hänen makeasta elämästään yliajoneuvoksena
    Av: Rintala, Taito
    Klassifikation: Prosa på finska