Vish Puri & kadonneen palvelijattaren tapaus

Tervetuloa tutustumaan ensimmäiseen kirjaan joka kertoo yksityisetsivä Vish Purista sekä etsivätoimistosta Mitä yksityisimmät etsivät Oy:stä.

Etsivätoimistoa johtaa Vish Puri joka myös tunnetaan lempinimellä Pullukka. Hänellä on hyvä itsetunto ja jos joku kysyy häneltä kuka hän on hän voi esimerkiksi vastata ”Olen Vish Puri, Mitä yksityisimmät etsivät Oy:n perustaja ja Intian paras yksityisetsivä”. Hänen sihteerinsä epävirallisena tehtävänä on pomon pitkällisien puheiden aikana lausahtaa silloin tällöin jokin tämän egoa kannustava sananen.

Vish Puri on punjabi, joten hänellä on lempinimet useimmille henkilöille elämässään. Hän kutsuu esimerkiksi vaimoaan Rumpikis, autonkuljettajaansa Käsijarruksi, hänen kahta parasta apuriaan Loisteputkeksi ja Pöntöksi. Mutta mistä Puri on nämä nimet keksinyt? Esimerkiksi Loisteputki sai nimensä siitä, että hän nukkui pitkään ja sikeästi aamuisin ja niin sanotusti syttyi hitaasti. Pönttö sai taas nimensä koska hänellä oli kotona vesivessa joka oli harvinaista luksusta hänen asuinkylässään.  Etsivätoimistossa työskentelee myös kaunis ja kipakka nepalilaisnainen jota työnantaja kutsuu Kasvovoiteeksi.

Tässä kirjassa Vish Puri saa tutkittavakseen kadonneen palvelijattaren tapauksen. Palvelijataren epäillään tulleen murhatuksi ja hänen työnantajansa epäillään syylliseksi. Kirjassa ei kuitenkaan tutkita ainoastaan yhtä tapausta vaan Mitä yksityisimmät etsivät Oy hoitaa sivussa myös muita juttuja.  Joku haluaa esimerkiksi Vish Purin pois päiviltä ja niin etsivätoimistolla on yksi juttu lisää selvitettävänä.

Vish Puri & kadonneen palvelijattaren tapaus on Tarquin Hallin ensimmäinen jännitysromaani. Kirjailija on englantilainen toimittaja ja tietokirjailija joka nykyään asuu New Delhissä  vaimonsa ja lastensa kanssa.