Vila på gröna ängar

Anne B. Ragde, norsk författare har skrivit både barn- och vuxenböcker. Sitt stora genombrott fick hon med ”Berlinerpoplene” 2004. ”Ligge i grönne enger” gick ut i en första rekordupplaga på 200 000 exemplar i Norge.

Vila på gröna ängar är den tredje och avslutande delen i en charmig trilogi om familjen Neshov. Skötseln av den nedgångna släktgården vilar nu tungt på Torunn, Tor Neshovs dotter. Hon jobbar och sliter med hjälp av avbytaren Kai Roger, men arbetet tar aldrig slut. Kai Roger som gärna vill bli mer än en vän till Torunn. Farbröderna Erlend och Margido erbjuder ekonomisk hjälp för att få gården i skick och ser möjligheter för gården men har inte tid att ta itu med det närliggande praktiska arbetet. Familjen samlas till ett sommarkalas på gården och Torunn måste fatta ett beslut. Vad vill hon med sitt liv, skall hon ge upp sitt liv i Oslo för släktgården och traditionerna?

Författaren har en fantastisk förmåga att skildra och se detaljer som gör personerna och miljöerna levande. En underbar släktkrönika som bjuder på oväntade lösningar.

Audience:

Tags:

Review by: Jakobstads bibliotek Tuesday, January 31, 2012