Viddla - låna filmer från streamingtjänsten Viddla

Viddla är en streamingtjänst där du kan låna film med ditt lånekort och pin-kod

Gå till Viddla här

Så här gör du:

Börja med att välja vad du vill låna. Du kan filtrera utbudet i Viddla på Filmer-sidan t.ex. genom att välja en målgrupp eller en genre. När du har valt filmen klickar du på pärmen och sedan på ”Spela film”. Välj ditt bibliotek och fyll i lånekortsnummer och pin-kod. Nu har du lånat filmen för 48 timmar och du kan se den så många gånger som du vill under den tiden. Viddla fylls regelbundet på med nya filmer.

Lånebegränsningar:

Du kan låna högst tre filmer per kalendermånad. Biblioteket har budgeterat en viss summa för varje månad, och när budgeten är slut kan ingen låna fler filmer innan nästa månad.

Åldersgränser:

Precis som biblioteken följer även Viddla de åldersgränser som baserar sig på lagen om bildprogram. Du kan läsa mer om åldersgränser på KAVI:s hemsida.

Språk:

Du kan välja undertextens språk med hjälp av kugghjulet när du tittar på filmen

Fortsätta titta på en film:

Viddla har ingen skild inloggningsknapp. Du kan fortsätta titta på en film genom att söka upp filmen, klicka på Spela film-knappen och logga in på samma sätt som när du lånade filmen. Viddla kommer ihåg ditt lån.

Se filmerna på TV:

Viddla har ingen app för Smart-tv, men kan användas med t.ex. Chromecast. Du kan förstås också titta på filmerna i din dator eller surfplatta.

Endast i Finland:

Det går inte att se på Viddla-filmer utanför Finlands gränser.

Audience:

Tags: