Vastaa jos kuulet

Vastaa jos kuulet on ruotsalaiskirjailijan kolmas suomennettu teos Hagfors-sarjasta.

Hagforsissa varhain aamulla Pär Sanner pakkaa eväät reppuunsa ja lähtee hirvijahtiin yhdessä 13-vuotiaan tyttärensä Alvan kanssa. Myöhemmin illan jo hämärtyessä jahtiporukka palaa vähitellen takaisin lahtivajalle omilta passipaikoiltaan. Pär Sanner ja hänen tyttärensä eivät kuitenkaan tule takaisin, sillä Pär löytyy ammuttuna passipaikaltaan ja tytär on kadonnut pimeään metsään.

Poliisit Christer ja Petra ryhtyvät selvittämään sekä isän että tyttären kohtaloa. Löytyykö Alva elossa kylmästä metsästä ja kuka surmasi Pärin? Myös Alvan äidillä Bodililla on omat salaisuutensa, joista ei sovi kertoa poliisille. Tutkintaan omat tietonsa tuo toimittaja Magdalena Hansson, joka ei osaa jättää työtään edes äitiyslomallaan. Magdalena ei ole ollenkaan varma oliko muutto lapsuudenpaikkakunnalle Hagforsiin lopultakaan oikea ratkaisu. Uusioperheen elämä yhdessä Petterin kanssa ei ole ollut ruusuilla tanssimista.

Ninni Schulmanin jännitysromaanit kertovat toimittaja Magdalena Hanssonin elämästä, joka kytkeytyy pienen paikkakunnan rikoksiin aina tavalla tai toisella. Kirjoissa seurataan myös poliisien Christerin ja Petran siviilielämää samaisella paikkakunnalla. Schulman osaa kirjoittaa henkilöhahmoista erittäin todentuntuisesti ja juoni etenee tarpeeksi nopeasti sekä vaihtelevasti. Kirjaa ei voi laskea kädestä kovin helposti vaan luin tämänkin Schulmanin kirjan yhdessä illassa samoin kuin edelliset.

Vastaa jos kuulet on Hagfors-kirjasarjan kolmas suomennettu osa. Suosittelen lukemaan sarjan aikaisemmat osat Tyttö lumisateessa ja Poika joka ei itke jos et ole vielä niitä lukenut.

 1. Tyttö lumisateessa

  By: Schulman, Ninni
  Language:
  Finnish
  Published: 2017
  Classification: 84.2
  Available as: Book
 2. Poika joka ei itke

  By: Schulman, Ninni
  Language:
  Finnish
  Published: 2018
  Classification: 84.2
  Available as: Book