Valtio

Eräänä päivänä Maun maailma loppuu...

Eräällä Suuren Eteläisen Saaristomeren saarella poika nimeltä Mau on juuri suorittanut loppuun aikuistumisriitin. Hän lähti kotisaareltaan poikana ja hänen on tarkoitus palata takaisin miehenä, kun jotain kauheaa tapahtuu – tulivuoren purkauksesta johtuva hyökyaalto pyyhkäisee hänen kotisaarensa, Valtion, ylitse ja tappaa kaikki asukkaat, jättäen Maun kansansa ainoaksi edustajaksi. Saman hyökyaallon takia Brittiläisen Imperiumin lipun alla purjehtiva Sweet Judy haaksirikkoutuu Maun saarelle, Jalosukuinen Neiti Ermintrude ”Daphne” Fanshaw ainoana hengissä selvinneenä matkustajanaan.

Vaikka nuoret eivät puhu yhteistä kieltä, he alkavat muutamien erehdysten jälkeen ymmärtämään toisiaan. Vähitellen Valtioon alkaa saapua muita pelastautuneita, jotka menettivät kotinsa ja perheensä hyökyaallon takia. Valtio kätkee sisälleen vanhan salaisuuden, joka voi paljastuessaan musertaa koko sivistyneen ihmiskunnan maailmankuvan.

Terry Pratchettin Valtio käsittelee vakavia asioita kepeällä otteella. Kirja on lukunautinto niin aikuisille kuin nuorillekin.

Ajatteleminen: Tässä kirjassa on hieman sitäkin. Oma asianne kokeiletteko sitä kotona vai ette.” – Terry Pratchett

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Wednesday, June 20, 2012