Vad tänker Tim Sparv på när han hör ordet bibliotek?

Tim Sparv medverkade i februarinumret av Kommunbladet och delade med sig av sina bästa boktips.

Namn: Tim Sparv
Ålder: 31
Bor: Jag bor i Silkeborg i Danmark och när jag är hemma i Finland på besök så bor jag i Vasa. 

Sysslar med: Fotboll har varit mitt yrke de senaste 15 åren. Vid sidan om så studerar jag, skriver kolumner, bloggar och är med i ett restaurangprojekt i Vasa. 

Senaste läst bok: Den senaste boken jag läste var "Edge" av Ben Lyttleton och just nu läser jag "Deep Work" av Cal Newport.  

Min favoritbok: Oj, svårt att välja en. Nelson Mandelas och André Agassis självbiografier, Malcolm Gladwells "Tipping point", Joe McGinnis' "The Miracle of Castel di Sangro" m.fl. 

Min favoritförfattare: Malcolm Gladwell

Just nu läser jag gärna: Jag läser mycket om personlig utveckling och om sådant som jag själv möjligtvis kan använda mig av i framtiden. Ledarskap, kommunikation, talangutveckling, lärande, fotboll osv. Det är sällan jag läser fiktiva böcker. 

Berätta om ett särskilt läsminne: Jag läser ganska trögt, typ ett kapitel per kväll, så det brukar ta flera veckor innan jag kommer igenom en bok. Men en gång när vi skulle utomlands med mitt fotbollslag så köpte jag svenska fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovićs självbiografi på flygplatsen och läste ut den under flygresan. Jag var helt uppslukad av hans berättelser och sa inte många ord åt mina lagkamrater under flygturen. 

Vad jag tänker på när jag hör ordet bibliotek: En trygg och lugn oas med massa spännande böcker för såväl ung som gammal. 

Tags:

Written by: Biblioteken i Vörå Thursday, March 1, 2018