Utmärkelser till biblioteken och bokbussverksamheten

UNICEFs utmärkelse, Förespråkare för barnets rättigheter, går i år till Finlands alla bibliotek och Finlands barnboksinstitut ger årets Onnimanni-pris till landets bokbussverksamhet.

Alla bibliotek i Finland får år 2014 ta emot UNICEFs utmärkelse:  Förespråkare för barnets rättigheter. Valkomittéen motiverar beslutet med att "Biblioteken strävar på ett beundransvärt sätt, trots det minskande läsandet, att svara på barnens sociala, kunskapsmässiga och kulturella behov. Biblioteken har som mål att utvecklas till en trygg plats, ett vardagsrum, som inte bara är tillåtet för barn utan som välkomnar dem – vilket är långt ifrån en självklarhet i dagens värld."

Den finländska bokbussverksamheten har tilldelats Onnimanni-priset 2014 av Finlands barnboksinstitut. Bokbussverksamheten belönades för sitt arbete med att främja barnlitteratur och barns läsning.

Fredrikas bibliotek och bokbussar är tacksamma för utmärkelserna och vi fortsätter göra vårt bästa för barnen!

Korsnäs bibliotek och bokbuss
Kronoby bokbuss