Tytöt

Emma Clinen esikoisteoksen tapahtumat liittyvät löyhästi Charles Mansonin tapaukseen Kaliforniassa 60-luvun lopulla.

Emma Clinen esikoisromaanissa liikutaan Kalifornian kesässä vuonna 1969. Päähenkilö, 14-vuotias Evie Boyd asuu yksinhuoltajaäitinsä kanssa lähiöalueella. Päivät pitkät hän vain kuluttaa aikaa ja on pitkästynyt. Erään tapahtuman seurauksena hän joutuu tekemisiin erikoisen tyttöjengin kanssa. He ovat epäsiistejä, röyhkeitä ja elättävät itsensä varastamalla ruokaa roskiksista.

Evie ajautuu heidän joukkoonsa, ystävystyy Suzannen kanssa ja pääsee vierailemaan tyttöjen leiripaikassa. Siellä Evie tapaa tyttöjen johtajan Russellin. Hän on karismaattinen mies joka on kerännyt ympärilleen nuoria naisia "perheeksi" muistuttaen jonkinlaista lahkoa. Leirin oloja kuvaillaan surkeiksi, ruuasta on pulaa mutta huumeita löytyy sitäkin enemmän. Leirillä asuu myös lapsia mutta heistä ei juuri huolehdita vaan he saavat pärjätä omillaan. Kaikesta huolimatta naisten yhteenkuuluvuus on vahva eikä mene aikaakaan kun Evie elää kaksoiselämää, osittain kotona äidin luona, osin tyttöjen ja Russellin kanssa leirillä.

Romaanissa käsitellään etusijassa tyttöjen keskinäisiä suhteita ja Evien omaa kasvua. Kirjan tapahtumat perustuvat osittain Charles Mansonin hippikommuunin tapahtumiin  vuonna 1969.