Tummempi taivas

Tummempi taivas on helppolukuinen ja melko viihdyttävä kirja

Toisin kuin Jungstedtin aikaisemmat dekkarit "Tummempi taivas", joka on uuden poliisisarjan ensimmäinen osa, sijoittuu Kanariansaarille.

Toimittaja Sara Moberg asuu perheineen Gran Canarialla, missä hän toimittaa sanomalehteä pohjoismaalaisille lukijoille. Hänen miehensä Lasse omistaa pienen hotellin, jonka vieraat tulevat etsimään mielenrauhaa Espanjan saarilta. Kun nuori ruotsalainen nainen löydetään murhattuna rannalta, siitä tulee tietysti suuri uutinen Saran seurattavaksi. Jäljet johtavat moneen suuntaan, muun muassa syrjäiseen meren rannalla sijaitsevaan joogakeskukseen. Samalla merellä on pieni kalastajavene kadonnut aaltoihin monta vuotta sitten. Sara on kietonut paikallisen rikoskomisarion Quintanan pikkusormensa ympärille ja saa sitä kautta tietoonsa tutkinnan yksityiskohtia. 

Saran kirjoittaessa tapauksesta häntä auttaa Kristian Wede, entinen norjalainen poliisi, joka edellisessä virassaan kohtaamiensa ongelmien vuoksi on vaihtanut alaa ja työskentelee nyt saaren norjalais-ruotsalaisessa konsulaatissa. Wede saa tehtäväkseen pitää yhteyttä sekä tutkijoihin että uhrin perheeseen.
Pian Sara ja poliisi huomaavat, että nuoren naisen murha on järjestetty jäljittelemään renessanssitaideteosta.

Kirja on hyvä, mutta tarina on kuitenkin melko ennalta-arvattava ja on helppo laskea, kuka on murhaaja. Maisemakuvaukset ovat hyviä ja on mukava lentää haaveiden siivin lämpöön ja ihanille rannoille.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Monday, December 12, 2016