Tomaatti!

Maailman paras tomaatti on itse kasvatettu!

Yhä useampi haluaa kasvattaa tomaattinsa itse, joko puutarhassa, kasvihuoneen lämmössä tai oman parvekkeensa suojissa. Tomaatti –kirja opastaa tomaatin kasvattamisessa aina siemenestä sadonkorjuuseen saakka.  Vanhat hyväksi havaitut kikat sekä uudet niksit ja kasvatusmenetelmät takaavat sen, että jokainen voi saada komean tomaattisadon.

Kirjassa on myös oma osuutensa sadon hyödyntämiselle: maistuvat tomaattireseptit tuovat veden kielelle ja innostavat kokkaamaan tomaateista perinteisiä herkkuja ja uusia makuja. Myös eri tavoin säilömällä talletetaan tomaatin ihana maku sekä tärkeät ravintoaineet talven varalle.Runsas kuvitus esittelee kiinnostavat lajikkeet, ja havainnolliset työkuvat ohjaavat puutarhuria selkeästi ja konkreettisesti. Kirjan avulla ensikertalainenkin kasvattaa ne maailman makeimmat tomaatit, ja pitemmälle ehtinyt konkari löytää runsaasti uusia vinkkejä.

Sonja Lumme on Kristiinankaupungissa syntynyt laulaja, puutarhakirjailija ja -toimittaja, puutarhaohjelmien vetäjä ja luennoitsija. Rakkaus puutarhanhoitoon syttyi jo lapsena äidin kasvihuoneessa, ja joka kesä Sonjan puutarhassa kasvaa vähintään 50 erilaista tomaattia.

Audience:

Tags:

Review by: Kristiinankaupungin kirjasto Friday, June 2, 2017