Toisaalta - (P)Å andra sidan - In other Wor(l)ds

En alldeles, alldeles underbar bok!

Mikko Metsähonkala (1966-) är en i Ylöjärvi född konstnärlig mångsysslare. Serierna i boken Toisaalta… har publicerats i Helsingin Sanomats Nyt -bilaga. I den här boken är texterna på tre språk; finska, svenska, engelska.

Boken består av (o?)sammanhängande serier med tillhörande kort bildtext. Bilderna är intrikata fantasifulla illustrationer som gör de korta allegoriska berättelserna till en fullkomlig helhet, eller är det tvärtom?

Metsähonkala varierar temat i stripparna och rör sig med lätthet och häpnadsväckande mångsidighet inom flertalet humanistiska områden (konsthistoria, litteratur, historia, arkitektur…). Sagornas sammanhållning är dock mycket bra och man får nästan känslan av att dansa fram i Metsähonkalas egna finstämda fantasivärld – På andra sidan, en värld som åtminstone jag skulle vilja besöka!

Fantas(t)i(sk) bok!

Toisaalta
 

”Järven var en samvetsgrann anställd men den hade ett ohyfsat sätt att dekorera sitt arbetsbord med sina ungars teckningar. Dessutom så struntade den upprepade gånger i att städa upp sina lunchrester.” (sid.15)

Audience:

Tags:

Review by: Ulrika Backlund Monday, May 25, 2015