Toisaalta – (P)Å andra sidan – In other Worl(d)s

Aivan fantastisen ihana kirja!

Mikko Metsähonkala (1966-) on Ylöjärvellä syntynyt taiteellinen monitaituri. Kirjan Toisaalta… sarjakuvia on julkaistu Helsingin Sanomien Nyt -liitteessä. Tässä kirjassa tekstit ovat kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kirja koostuu yhteenkuuluvista (tai -kuulumattomista?) sarjakuvista, joihin kuuluu lyhyt kuvateksti. Kuvat ovat pulmallisia, mielikuvituksellisia kuvituksia, jotka muodostavat lyhyistä, allegorisista kertomuksista täydellisen kokonaisuuden; vai onko asia päinvastoin?

Metsähonkala vaihtelee aihetta sarjakuvastripeissään ja liikkuu helposti ja hämmästyttävän monipuolisesti monella humanistisella alalla (taidehistoria, kirjallisuus, historia, arkkitehtuuri…). Satujen yhteishenki on kuitenkin erittäin hyvä ja lukiessa tuntuu siltä, että liikkuu tanssien eteenpäin Metsähonkalan omassa, hienovireisessä mielikuvitusmaailmassa – Toisaalla, jossa ainakin minä haluaisin käydä!

Fantastinen kirja!

 

Toisaalta

Ahma oli tunnollinen työntekijä, mutta sillä oli moukkamainen tapa koristella työpistettään pentujensa piirustuksilla. Lounaantähteetkin se jätti toistuvasti siivoamatta.” (s. 15)

Audience:

Tags:

Review by: Ulrika Backlund Tuesday, May 26, 2015