Tietokoneet, huoneet ja laitteet

Pietarsaaren kaupunginkirjastossa on seuraavat huoneet ja laitteet.

Tietokoneet

Aikuistenosaston asiakaskoneet 

Ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on aikuisten käyttöön tarkoitettuja tietokoneita. Tietokoneissa on sekä internetyhteys että tulostamismahdollisuus. Tietokoneita saa käyttää 15 min/asiakas.

Tarvitessasi pidemmän internetajan tai Office-ohjelman käyttömahdollisuuden voit varata ajan (maksimi 2 tuntia) aikuistenosaston opiskeluhuoneisiin soittamalla numeroon 06 786 3273.

Lastenosaston asiakaskoneet

Lastenosastolla on kolme Internet-konetta jotka on tarkoitettu lapsille ja nuorille. Varaa aika lastenosaston neuvonnasta, tai soita meille, puhelinnumero on 06 786 3280.

Langaton verkkoyhteys

Kirjastossa on langaton verkko. Verkkomme nimi on ”BIBWLAN”. Netti kattaa koko kirjaston – voit istua missä itse haluat.

Opiskelu- ja ryhmähuone

Yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat maksutta varata kirjaston opiskelu- ja ryhmähuoneita. Varauksia sekä opiskeluhuoneeseen että ryhmähuoneeseen otetaan vastaan kirjaston neuvontatiskillä puh. 06 786 3273.

Kirjaston toisessa kerroksessa on opiskeluhuone, johon voit varata ajan enintään 2 tunniksi.
Huoneessa on myös mahdollisuus käyttää tietokonetta ja tulostaa dokumenttejä paperille.

Ryhmähuoneen voi varata kokouksia tai ryhmäopiskelua varten kirjaston aukioloaikoina.
Ryhmähuone toimii usein luentosalina kun kirjastossa on kirjailijavierailuja, koulutustilaisuuksia tai muita tapahtumia. Kirjaston omat tapahtumat ovat etusijalla ulkopuolisiin varauksiin nähden. Voimme joissain tilanteissa lainata tietokonetta + tietokoneprojektoria.

Kopiot ja tulosteet

Kirjastossa on 2 kpl kopiokoneita, yksi lehtilukusalissa ja yksi toisessa kerroksessa neuvontapisteen lähellä. Neuvontapisteen lähellä olevalla kopiokoneella saa myös värikopioita. Joiltakin tietokoneilta on mahdollista tulostaa väritulostuksia.

Maksut

  • Mustavalkokopio ja -tuloste 0,30 € / sivu
  • Värikopio ja -tuloste 0,50 € /sivu

Skannaus

Kirjastossa voit myös skannata dokumentteja sähköpostiin. Kysy toisen kerroksen neuvontapisteen henkilökunnalta.

Mikrofilminlukulaite

Rullalla olevan mikrofilmin lukulaite. Varaa aika puh 06 786 3273.