Tietokoneet, huoneet ja laitteet

Pietarsaaren kaupunginkirjastossa on seuraavat huoneet ja laitteet.

Tietokoneet

Aikuistenosaston asiakaskoneet 

Ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on aikuisten käyttöön tarkoitettuja tietokoneita. Tietokoneissa on sekä internetyhteys että tulostamismahdollisuus.

Lastenosaston asiakaskoneet

Lastenosastolla on kaksi Internet-konetta jotka on tarkoitettu lapsille ja nuorille. Varaa aika lastenosaston neuvonnasta, tai soita meille, puhelinnumero on 06 786 3280.

Langaton verkkoyhteys

Kirjastossa on langaton verkko. Verkkomme nimi on ”BIBWLAN”. Netti kattaa koko kirjaston – voit istua missä itse haluat. Salasanan saat kirjaston henkilökunnalta. 

Ryhmähuone

Yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat maksutta varata kirjaston ryhmähuoneen. Varauksia ryhmähuoneeseen otetaan vastaan kirjaston neuvontatiskillä puh. 06 786 3273.

Ryhmähuoneen voi varata kokouksia tai ryhmäopiskelua varten kirjaston aukioloaikoina.
Ryhmähuone toimii usein luentosalina kun kirjastossa on kirjailijavierailuja, koulutustilaisuuksia tai muita tapahtumia. Kirjaston omat tapahtumat ovat etusijalla ulkopuolisiin varauksiin nähden. Voimme joissain tilanteissa lainata tietokonetta + tietokoneprojektoria.

Kopiot ja tulosteet

Kirjastossa on 2 kpl kopiokoneita, yksi lehtilukusalissa ja yksi toisessa kerroksessa neuvontapisteen lähellä. Neuvontapisteen lähellä olevalla kopiokoneella saa myös värikopioita. Joiltakin tietokoneilta on mahdollista tulostaa väritulostuksia.

Maksut

  • Mustavalkokopio ja -tuloste 0,30 € / sivu
  • Värikopio ja -tuloste 0,50 € /sivu

Skannaus

Kirjastossa voit myös skannata dokumentteja sähköpostiin. Kysy toisen kerroksen neuvontapisteen henkilökunnalta.

Lukupaikat

Kirjaston toisessa kerroksessa on lukupaikkoja. Osassa paikoista on pistorasiat latausta varten. Ei varattavissa.

Mikrofilminlukulaite

Rullalla olevan mikrofilmin lukulaite. Varaa aika puh 06 786 3273.