The Boundless

Tervetuloa kaikkien aikojen pisimmän junan kyytiin!

The Boundless on vauhdikas englanninkielinen nuorten seikkailukirja. Sen on kirjoittanut kanadalainen kirjailija Kenneth Oppel.

Boundless on maailman pisin ja hulppein matkustajajuna. Se on 11 kilometriä pitkä ja siinä on hämmästyttävät 987 vaunua ja sen neitsytmatkalle osallistuu 6 495 matkustajaa. Näiden 987 vaunun joukossa on matkustajavaunuja mutta myös vaunuja, joissa on mm. uima-allas, elokuvateatteri, puisto ja paljon muuta. Junan loppupäässä, kaikkien rahtivaunujen seassa, on 80 maailmankuulun sirkuksen Danten vaunua.

"Some may have noticed that our train is a large one,” Mr. Beecham says when he resumes the stage. “Our rolling city comprises first class, second class, third class, colonist class, and behind these, several miles of freight cars. But amongst these freight cars is a little town, a string of eighty carriages belonging to the world-renowned Zirkus Dante. The Boundless is conveying the circus to Lionsgate City, where it will begin its tour of the continent."
The Boundless s. 58

Kirja sekä alkaa että loppuu lumivyöryllä ja niiden välissä lukija pääsee seuraamaan nopeatahtista ja monia vaaroja sisältävää mielikuvituksellista juonenkulkua. Kirjan päähenkilö on Will Everett –niminen poika, joka alkuvaiheilla joutuu todistamaan murhaa ja jota tekijät sitten ajavat takaa läpi koko junan. Melko pian Will tulee sirkusvaunuille ja yhteen vaunuun, jossa Goliath majailee (Goliath on sasquatch, toiselta nimeltään Bigfoot, myyttinen hahmo Pohjois-Amerikan luoteisosista) ja joutuu heti vaikeuksiin.

The young man turns now on Will. “What the blazes are you doing here?”
“My name´s Will Everett,” he says hoarsely. “And someone´s trying to kill me
.”
The Boundless s. 118

Lue myös saman kirjailijan Airborn, Skybreaker ja Starclimber, jotka kertovat nuoresta Matt Cruisesta. Nämä vauhdikkaat seikkailukirjat ovat englanninkielisiä ja niiden tapahtumat sijoittuvat mm. ilma-aluksille viktoriaanisella aikakaudella.

Audience:

Tags:

Review by: Johanna Vidjeskog Monday, December 15, 2014