The Best Exotic Marigold Hotel

Filmen handlar om en grupp äldre engelska medborgare som av olika orsaker är missnöjda på sin tillvaro i England. Allt förändras efter att de läst en reklam om ett nyligen renoverat hotell i Indien som beskrivs som det perfekta stället att varva ner på äldre dagar.

Under filmens gång får vi träffa den nyblivna änkan Evelyn, den före detta domaren Graham, det äkta paret Douglas och Jean, den fördomsfulle Muriel samt Norman och Madge som båda letar efter kärlek på varsitt håll. När de väl anländer till Marigold hotell i Jaipur i Indien är stället inte riktigt det som gästerna förväntat sig.

Hotellet drivs av den unga, ivriga och optimistiska Sonny som försöker få gästerna att förbise hotellets brister och istället se hotellets potential. Han förlitar sig på det indiska talespråket att allt blir bra till slut.

The Best Exotic Marigold Hotel är en feel good-film som handlar om bland annat relationer, kulturkrockar och personlig utveckling.

Tipsat av: Jakobstads bibliotek den 18 september 2012