Tervetuloa joulu

Tunnelmallisia joulusisustuksia

Uudessa joulukirjassa esitellään kolmen perheen jouluiset kodit. Mustikkamäki on kirjan kirjoittajan ja ideoijan Tiina Laukkasen omakotitalo, joka on rakennettu perheen omien toiveiden pohjalta. Toinen kohde Metsäpirtti on kirjan valokuvaajan Katja Ravin punainen rintamamiestalo. Kolmas esiteltävä koti on Tyynelä, kaunis hirsitalo rannan läheisyydessä (kyseessä ei ole Larsmossa sijaitseva tonttu-Tyynelä).

Kirja koostuu tunnelmallisista valokuvista, joita on täydennetty selittävillä kuvateksteillä. Kuvissa esitellään eri huoneiden jouluista ilmettä ja huoneista löytyviä kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Osassa kuvista annetaan tuunaus- ja koristeluvinkkejä, osassa esitellään jouluisia kattauksia. Mukana on myös muutama kuva herkullisista joululeivonnaisista, joita kussakin kodissa on tapana tarjoilla.

Kirjan kodeissa joulun värit ovat moderneja: valkoista ja hopeaa on paljon, punaista vain ripauksittain siellä täällä. Tonttuja ja muita perinteisiä joulukoristeita ei kirjassa juuri näy, kynttilöitä sen sijaan on runsaasti.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Tuesday, December 4, 2012