Teemu-kirjat

Teemu-kirjoja uusina painoksina

Muistatko, kuinka Teemu kiskoo valtavan piitkiä vihreitä sukkahousuja jalkaansa kirjassa Teemu menee ulos? Suurelle osalle 1970- ja 1980-luvulla syntyneistä nykylasten vanhemmista tämä on varmaan tuttu muisto.

Vuosikymmenien takainen suosikkihahmo, rohkea ja reipas pikkupoika Teemu on säilyttänyt suosionsa ja ilmestyy uusina painoksina yhä edelleen. Teemu touhuaa aivan tavallisia asioita, syö, leikkii, kylpee, leipoo, rakentaa majoja, siivoaa lelunsa, menee ulos, käy lääkärillä, vierailee isoäidin luona.

Teemu-kirjoissa on selkeä ja yksinkertainen kuvitus ja melko vähän tekstiä. Suurin osa kirjoista sopii parhaiten 1-2-vuotiaille. Kaikkein lähimpänä aivan pienen lapsen kokemusmaailmaa ja tarinaltaan helpoin on Teemu siivoaa, jota voi lukea vaikkapa jo alle vuoden ikäiselle lapselle.

Teemu ja Maija ja Teemun pukuleikki ovat tarinoiltaan sellaisia, että ne sopivat vähän isommille lapsille, noin 3-5-vuotiaille.

Ensimmäisten Teemu-kirjojen jälkeen voi alkaa tutustua myös saman tekijän Sanna-kirjoihin. Sarjan aloituskirjoiksi sopivat esim. Toisenlainen Sanna ja Sannan työpaja.

 

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Monday, April 23, 2012