Tatun ja Patun oudot kojeet

Tarvitsetko lätäköntekokonetta tai pipertäjää?

Tatu ja Patu ovat pieniä veljeksiä, joilla on valtavan isot päät ja Tatulla lisäksi paksut punaiset silmälasit. Pojat ovat kotoisin Outolasta. Siellä asiat tehdään vähän eri tavalla kuin muualla ja siksi pojat aina joutuvat hassuihin ja kummallisiin tilanteisiin.

Tatu ja Patu tulivat alun perin tunnetuiksi neljästä Veera-kirjasta mutta saivat sitten aivan omat nimikkokirjansa, joita nyt on ilmestynyt jo toistakymmentä. Osa kirjoista on käännetty myös ruotsiksi.

Yksi parhaista Tatu ja Patu -kirjoista on Tatun ja Patun oudot kojeet, josta riittää hupia sekä lapsille että aikuisille. Lapsen mielikuvitukselle tarjoavat virikkeitä hassut keskinnöt ja niiden yksityiskohdat, aikuiset taas voivat bongailla erikoisia kylttejä ja pieniä kuvatekstejä. Kirjassa ei ole juonta vaan siinä esitellään 14 Outolan poikien keksintöä: aamutoimiautomaatilla saa aamutoimet hoidettua, lätäköntekokone tekee leikkipaikkoja lapsille, ihmismeripelastusliivi auttaa väkijoukkoon eksyneitä ja pipertäjällä voi vaikka kutoa muurahaiselle vaatteita tai halkoa hiuksia.

Vuonna 2013 ilmestyi samantapainen Tatun ja Patun kummat keksinnöt kautta aikojen.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Tuesday, August 5, 2014