Tammen kultainen juhlakirja

10 suosikkitarinaa yhtenä kirjana

Monet vanhemmat ja isovanhemmat muistanevat omasta lapsuudestaan Tammen kultareunaiset kuvakirjat. Suosittujen kirjojen aiheita olivat mm. eläinten seikkailut ja puuhat, idylliset lapsi- ja kotitarinat sekä erilaiset vauhdikkaat kulkuvälineet. Kirjoissa oli iloiset ja värikkäät kuvat, ja tarinoilla aina onnellinen loppu. Monet kirjoista oli nimetty hauskasti.

Tammen kultaiset kirjat -sarja alkoi ilmestyä Suomessa vuonna 1952. Sarjan ulkonäkö on vuosikymmenten ajan pysynyt muuttumattomana, ja siksi kirjat on edelleen helppo tunnistaa. Tähän mennessä kirjoja on ilmestynyt sarjassa jo lähes 200.

60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Tammi on koonnut kymmenen suosikkikirjaa samoihin kansiin. Mukana ovat mm. eläintarinat Kisu Killisilmä, Atte Ankka ja hänen ystävänsä, Pupu etsii omaa kotia ja Kana Karoliina. Tarinat Viisi pientä palosotilasta ja Nukke ja minä ovat kuuluneet monen pienen pojan ja tytön suosikkeihin. Mukana on myös ennen suomentamaton Oi, mikä talo, jossa esitellään hauskasti eri eläinten koteja.

 

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Thursday, October 25, 2012