Sydänystävä

Lapsuudenystävä voi olla tuki ja turva tai sitten muuttua painolastiksi, jos oma elämä kulkee toiseen suuntaan.

Sydänystävä kertoo Minnasta ja Kaisasta. He ovat olleet ystäviä lapsesta lähtien ja varsinkin Kaisa on aina halunnut, että Kahden Tytön Kerhoon ei liity muita. Minna ja Kaisa ovat tehneet kaiken yhtä aikaa; opiskelleet yliopistossa äidinkielenopettajiksi, löytäneet saman alan miehet yliopistolta, valmistuneet ja saaneet ainoat lapsensa, pojat, hyvin pienellä ikäerolla.

Pikkuhiljaa Minna havahtuu siihen, että Kaisa laittaa liikaa sanoja hänen suuhunsa ja määräilee vaivihkaa pariskuntien elämää alkaen lomakohteiden päättämisistä, lasten harrastuksista ja pariskuntien asumisoloista. Minna alkaa saada tarpeekseen mutta ystävyydestä eroaminen ei onnistukaan niin helposti kuin parisuhteesta.

Viimeisiä niittejä Minnalle alkaa olla Kaisan tapa kohdella heidän poikiaan. Toisaalta molemmat ovat kuin omia, toisaalta oma poika on aina hieman parempi ja enemmän oikeassa. Kun poikien murrosiän kuohut alkavat identiteetin etsimisineen, ovat äiditkin asioiden suhteen pian tukkanuottasilla.

Kirja on tiivistempoinen ja hieno lukukokemus huumoria unohtamatta. Miten nainen selviytyy parisuhteen, lapsen murrosiän, vanhan sairastelevan äidin ja vaativan työn paineissa kun vielä oletettu paras ystävä alkaa olla liian päällekäyvä ja ärsyttävä. Onko hyvä ystävyysero mahdollinen?

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Friday, October 10, 2014