Swanien isä

Nautorin veneveistämön perustajan elämäkerta

Kuka on perustanut Nautorin veneveistämön, jossa rakennetaan maailmankuuluja Swan-veneitä? Hän on v. 1937 Somerolla syntynyt Pekka Koskenkylä, mies, joka jo lapsena tiesi haluavansa liikemieheksi.

Koskenkylän ensimmäinen vaimo oli pietarsaarelainen, ja täältä löytyi myös nuoren maisterin ensimmäinen työpaikka. Paperisäkkien myyminen ei ollut kunnianhimoisen miehen mielestä järin kiinnostavaa. Hän haaveili omasta purjeveneeestä ja oman yrityksen perustamisesta. Niinpä hän alkoi rakentaa itselleen venettä appiukon autotallissa. Veneelle löytyi yllättäen ostaja, ja siitä lähti Nautorin nopea kasvu menestyväksi yritykseksi. 

Koska Pekka Koskenkylällä ei ollut kokemusta eikä tietotaitoa veneenrakentamisesta, hänen piti hankkia sitä kaikin mahdollisin keinoin. Hänen periaatteensa oli “Ellet tiedä, voit aina kysyä”. Venenäyttelyissä hän teeskenteli olevansa ostaja, joka oli kiinnostunut kaikista veneiden yksityiskohdista.

Toimelias mies on ehtinyt rakentaa muutakin kuin veneitä. Nykyään hän asuu itse rakentamallaan maatilalla Ranskassa toimittajavaimonsa kanssa ja haaveilee vielä uuden unelmaveneen rakentamisesta.

Kirja tarjoaa rohkaisevan esimerkin, kuinka vaatimattomista lähtökohdista voi nousta menestykseen. Kun tarpeeksi uskoo siihen mitä tekee, kaikki on mahdollista.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Monday, April 23, 2012