TudorRosen - Kampen om makten

Historisk äventyrsserie om Theo och Ramona.

TudorRosen - Kampen om makten är den 20:nde boken i Kim M. Kimselius fantastiska serie om Theo och Ramona.
Ramona och Theo får ta del av Tudordynastins härskares liv och död, där de själva ständigt svävar på avgrundens kant. De kämpar för att ta sig tillbaka hem, men juvelen har andra planer för dem.

I den första boken  ”Tillbaka till Pompeji” besöker Ramonas skolklass ruinerna efter den italienska staden Pompeji som förstördes av ett vulkanutbrott år 79. Hur det nu går till så åker Ramona genom tiden och hamnar i Pompeji just före utbrottet, och hon försöker varna människorna för den förestående katastrofen. Efter många förvecklingar lyckas hon ta sig tillbaka till sin egen tid, och med sig har hon pojken Theo och hans hund Pluto.

I de följande böckerna råkar Theo och Ramona ut för flera tidsresor, alltid till någon spännande händelse i historien. De hamnar hos inkaindianerna, i faraonernas Egypten, i ett pestdrabbat Florens, i revolutionens Frankrike, på Titanics jungfrufärd, blir vikingaträlar och är nära att bli brända på bål som häxor, och mycket, mycket mera. 

Böckerna är välskrivna och spännande och riktar sig till ungdomar i de övre lågstadieklasserna och högstadiet, eller till alla som gillar en kombination av äventyr och historiska miljöer. Varje bok innehåller en liten faktadel som kanske inspirerar till vidare läsning om de olika tidsperioderna.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Malax bibliotek den 14 juni 2016