Pappa, jag och havet

Upptäck också du allt det fina och fantastiska som gömmer sig under havsytan. Väck fantasin tillsammans med den här härliga bilderboken.

Det stora mörka havet kan vara både skrämmande och samtidigt lockande. Vad finns där långt nere under den mörka vattenytan? 

Om man är liten och rädd, ser man bara faror i allt det mörka, djupa och slemmiga. Man ser de oberäkneliga vågorna, den slemmiga tången och gäddorna med sina fula gula ögon och vassa tänder. Men blir man nyfiken och glömmer bort sin rädsla kan havet vara en underbar plats. Man kan leta efter fina snäckor, glittrande stenar och allt är så tyst och stilla. Grönluddigt och svalt. En hel fantasivärld med sorlande salonger, en sagolik teaterscen och glittrande kristallkronor kan gömma sig  där långt nere i djupet.

Lena Frölander-Ulf använder en speciell skrapteknik. Hon mejslar fram bilderna ur en mörk bakgrund. Det är häftigt spännande med många små och vackra detaljer att upptäcka och beundra.

  

Video om Pappa, jag och havet av Lena Frölander-Ulf

Lena Frölander-Ulf medverkar också i barnlitteraturseminariet TEXTEN BILDEN FILMEN - Läsning för barn 2018  i Nykarleby 20 april.

Böcker av Lena Frölander-Ulf

 1. Jag, Fidel och skogen

  Av: Frölander-Ulf, Lena
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Bilderböcker på svenska
  Finns som: Bok
 2. En sann historia

  Av: Frölander-Ulf, Lena
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Bilderböcker på svenska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Biblioteken i Nykarleby den 7 april 2018