Den hemliga kvinnan

Första spänningsromanen översatt till svenska skriven av Anna Ekberg som är pseudonym för de två danska författarna Anders Rønnow Klarlund och Jacob Weinreich.

Louise tycker sig leva ett helt bra liv, hon älskar sin man Joachim och trivs med sitt arbete som caféägare på Christiansö i Danmark. Vardagen lunkar på men plötsligt en (vacker) dag händer någonting helt absurt, en man dyker upp från det förflutna och hela hennes värld vänds upp och ner.     
Det är ett förflutet hon inte vet någonting om. Men efter DNA-prover står det klart att Louise är egentligen Helene, en kvinna med annat namn och familj och helt annorlunda levnadssätt. Röntgenbilder visar att hon har blivit brutalt misshandlad, något som kan leda till amnesi – minnesförlust.
Helene blir tvungen att lämna Joachim och återvända till sitt gamla liv men vartefter minnesbilder börja visa sej blir hon mer och mer undrande över vad som hänt i hennes tidigare liv och var det  faktiskt så att hon flydde?  från vem eller vad?                                                       
Louise/Helene och Joachim försöker på varsitt håll ta reda på vad som hänt i hennes tidigare liv och Joachim hamnar i verkligt farliga och otäcka situationer.                                                                       
Tempot i spänningsromanen ökar hela tiden i takt med att fler lager läggs till handlingen. Det blir en riktigt spännande bladvändare.