Sommarklubbar i Vörå

Också i år blir det sommarklubbar på alla bibliotek i Vörå!

Årets klubbledare heter Elsa Sandås och det är hon som sätter prägel på innehållet. Temat för klubbarna är fantasi och kreativitet. Programmet består bland annat av  högläsning, lek, utevistelse och kreativt skapande (pyssel, ordkonst, musik…).

Platserna är begränsade. Du kan anmäla ditt barn genom att ringa, sända e-post eller besöka biblioteket.  Vi behöver veta deltagarens namn, vilken klubb barnet deltar i, vårdnadshavarens telefonnummer samt e-post och ev. om det finns något som ni tycker ledaren behöver känna till om ditt barn.

Klubb

Ålder

Tid Juni   vecka 23-26

Oravais

Förskolan- åk 2

Måndag och onsdag 10.00-11.30

Oravais

Måndag och onsdag 12.30-14.00

Maxmo

Förskolan-åk 2

Torsdag 9.00-12.00

Maxmo

Torsdag 13.00-16.00

Vörå

Förskolan – åk 2

Tisdag och fredag 10-11.30

Vörå

Tisdag och fredag 12.30-14.00

En hälsning från årets sommarklubbsledare:

Hej på er alla!
Jag är Elsa Sandås: en 21-årig speciallärarstuderande hemma från Hällnäs. Jag tycker om musik, naturen, böcker, sommaren, människor och livet i allmänhet. Jag ser mycket fram emot att leda årets sommarklubbar!

Boktips: Björnstad av Fredrik Backman

Fun facts om mig:

1. Jag har läst Harry Potter-serien åtta varv hittills i mitt liv (och har ännu inte fått nog).
  2. Som tolvåring var jag med i YLE:s låtskrivartävling Melodi Grand Prix med min bästa vän och min lillebror.

En fråga som vi ofta får på biblioteket: vad ska barnen läsa efter Harry Potter? Den frågan gav vi vidare till Elsa som svarar:

Hmm, svår fråga. Känns som att Harry Potter är en lite egen kategori. Percy Jackson-böckerna är ju lite samma stil (men tycker att den svenska översättningen är lite klumpig). I slutet av lågstadiet slukade jag Berättelser från Dimslöjornas ö och Narnia-serien. I högstadiet älskade jag Hungerspelen och Divergent.

Kontaktuppgifter för anmälan:
Maxmo bibliotek: 06-3821688, e-post: bibl.maxmo@vora.fi