Anna-Kaisa Wikström: Pedagogik och retrokulisser

02 maj torsdag 2019
31 maj fredag 2019
2019-05-02 till 2019-05-31.

Utställning i maj på Stadsbiblioteket i Jakobstad.

Maj månadens utställning "Pedagogik och Retrokulisser" består av nio målningar och ett dockskåp. Målningarna är gjorda i Copics grafiska pennor, bl.a. akrylfärg och föremål. Färger, form och komposition är inspirerat av 50-60 och 70-tals tapeter, filmkulisser, inredning och reklam. Blandningen av två och tredimensionellt uttryck faschinerar mig.
En del av målningarna är porträtt av mina tre yngsta barn, som en uppföljning av min förra utställning i Jakobstads Stadsbibliotek "STOR och liten" (2012), där jag avbildat mina två äldsta barn. Det var alltså på tiden att ge de tre yngsta sina egna målningar.

Jag tog bildkonstnär examen 2004 (Svenska Yrkeshögskolan, Nykarleby), barnmorske examen 2012 (Novia, Vasa) och har de senaste åren jobbat på somrarna och varit hemmamamma under skolåret. Det finns oändligt med beslut man behöver ta hemma med barnen. Ibland glimtar det till och man hittar lösningarna, hur vi tycker och gör i vår familj just nu. Dessa små och stora pedagogiska glimtar är dokumenterade på ett lekfullt och kanske lite kitchigt sätt.