Summan av dagarna

Isabel Allende debuterade år 1982 med romanen Andarnas hus, en roman som lästs av många och som också blivit film. Allende är av latinamerikansk härkomst, men bor sedan år 2003 i Kalifornien.

I Summan av dagarna berättar Allende om sin egen familj, och om allt som hänt sedan hennes dotter, Paula, gick bort år 1992. Hon berättar helt ärligt om familjens med- och motgångar, om sin son Nico och också om sin man Willie, och om hans barn.

Man behöver absolut inte ha läst Isabel Allende tidigare, eller vara hennes största beundrare för att kunna uppskatta den här biografin. Hon skriver väldigt levande både om hur det är att vara författare och också om allmänmänskliga fenomen. Hon berättar öppet om sig själv, om hur hon upplever sig som en matriark, som ibland alltför mycket vill lägga sig i sina barns och barnbarns liv.

Trots skilsmässor och drogproblem i familjen är det här en ljus berättelse. I fokus står hela tiden kärleken till de närmaste och framför allt till barnen. Och – allt ordnar ju sig till sist!

Audience:

Tags:

Review by: Jakobstads bibliotek Thursday, February 2, 2012