Sonen

Sonny Lofthus sitter inne på fängelset Staten i Oslo. Han är en professionell syndabock, som får information om detaljer kring brott som begåtts och erkänner dem. I gengäld får han fri tillgång till heroin.

Hans far, Ab Lofthus var polis och brottsutredare. En dag när Sonny kommer hem så hittar han sin far som begått självmord. Fadern efterlämnade ett brev där han erkänner att han var korrumperad. Sonnys liv rasar samman och han börjar missbruka droger.

Efter tolv år i Norges mest flyktsäkra fängelse får Sonny information av en medfånge att faderns självmord inte var något självmord, utan att blev utsatt för en komplott. Sonny får hjälp att rymma från fängelset och rymningen försätter ganska snart Oslos poliskår i en minst sagt prekär situation. Morden sker på löpande band och Simon Kefas, som dras in i fallet tycks vara den enda som förstår att det finns ett samband. Frågan är bara vilket?

Sakta men säkert får vi veta mer om Sonny, om pappan som satte livet till för sitt yrke och mamman som inte klarade av sin makes död. Samtidigt är inte det förflutna enbart ett minne blott, utan även en sanning som måste grävas upp till ytan. Vem var mullvaden som verkade inom polisen och förrådde Sonnys far och hur ska de komma åt Tvillingen, vars makt sätter blodspår efter sig.

Audience:

Tags:

Review by: Stadsbiblioteket i Närpes Tuesday, March 10, 2015