Sommarens läskampanj: Ertes skattjakt!

1.6-31.8 har elever i lågstadier i Nykarleby möjlighet att delta i skattjakten.

Häng med på sommarens läskampanj och delta i ett lotteri i slutet av sommaren!
Nykarleby stadsbibliotek använder i sommarens läskampanj en skattjakt som är utvecklad av gruppen Erte, den riksomfattande gruppen med specialuppdrag gällande bibliotekstjänster som främjar barns och ungas läsande och läskunnighet.
Hämta din skattkarta 1.6 från stadsbiblioteket. Skattkartan innehåller instruktioner, uppgifter och lästips med somriga böcker för olika åldrar. Litteraturlistan ska användas enbart som tips, det är fritt fram att läsa andra böcker och lyssna på ljudböcker för att lösa uppgifterna. Skattkartan innehåller sex stycken uppgifter (man hoppar fram på en spelplan på olika stenar som man färglägger när man utfört uppgifterna).
När man är klar visar man upp sin skattkarta för personalen på biblioteket. Den som visat upp skattkartan får delta i en utlottning av priser. Skattjakten pågår till den 31.8.
Trevlig sommar!
önskar personalen på Nykarleby stadsbibliotek

Läs mer om Erte:

https://www.biblioteken.fi/lubu

                           

  1. Äventyr till havs

    Written by: Maria Ståhl

    Dyk ner i en bok som handlar om havet. Lär dig vad som menas med kuttersmycke, gast och ruffhäxa. Havet bjuder på historier och saltstänkta äventyr. Här tipsar vi om berättelser men också om faktaböcker för barn i olika åldrar. Medan du läser om sjörövare och äventyr på de sju haven, kom ihåg vår skattjakt som pågår under sommaren 2020.

Audience:

Tags:

Written by: Johanna Häggblom Friday, May 22, 2020