Skulduggery Plesant

Vad är bättre att ha med sig till världens undergång än en kraftig trollkarl?

Stephanies farbror Gordon dör och lämnar efter sig den förmögenhet han förtjänat på sina bästsäljande böcker. Dagen då Gordons testamente ska läsas upp och alla ska få veta vad de ärver får Stephanie veta att hon också ska vara på plats. Till allas förvåning är det Stephanie som får ärva hela hans förmögenhet och alla royalties på böckerna.

När Stephanie senare besöker Gordons gamla hus, som hon ärvt, blir hon attackerad av en man. Till hennes räddning kommer Skulduggery  Pleasant och räddare henne. Han räddar inte henne på de mera ”vanliga sätten” utan kastar både eldklot och skjuter mannen med en revolver. Det är däremot inte konstigt i jämförelse med det faktum att han är ett skelett.

Stephanie tvingar snabbt Skulduggery att med sig henne på sina uppdrag som detektiv samt att lära henne magi. Världen av magi och faror tilltalar Stephanie mycket och hon vill bli en del av den. Det visar sig snabbt att hon kommer att bli en del av den vare sig hon vill eller inte när hennes, samt världens säkerhet hotas. Tillsammans med Skulduggery försöker hon stoppa världens undergång.

Audience:

Tags:

Review by: Josef, prao på biblioteket i Jakobstad Friday, December 1, 2017