Skjut!

Fotboll, spelteknik och kompisproblem blandas här i en engagerande och lättläst bok. Skjut är andra delen i serien som handlar om Wille och hans kompisar i klass 5b.

Willes klass har just vunnit skolturneringen och gått vidare till finalomgången i skolmästerskapet. På fredag ska klass 5b spela i semifinal. Hur ska det gå? De ska spela mot en annan skola, med många bra spelare, ja till och med en talangfull tjej är med i deras lag. Nu gäller det att förbereda sig och satsa på rätt teknik och taktik.

Egentligen är Wille inte särskilt bra på fotboll, han vill hellre spela schack och strategispel, för det är han rysligt duktig på. Dessutom är Moa pinsamt närgången och framfusig. Vad menar hon egentligen när hon vill vara riktigt nära kompis med Wille? Men Christian, (som det blev bråk med i första boken, Passa!) han fortsätter med att vara tuff och spydig. Han är ju bäst i laget på att spela fotboll och det vet alla men, är ”bäst” alltid den som är bäst på planen?

En bok om fotboll men inte i klubb utan i skolmiljö och här spelar killar och tjejer i samma lag. Relationer, kompisproblem, skolmiljö, fotboll och spelteknik blandas till en mycket fängslande bok.
Här används strategi och list i verkligt fotbollsspel.

Luftig text och trevligt illustrerad av Jonas Kärn.

I serien om Wille och hans kompisar finns tre böcker:

Passa!

Skjut!

Mååål! (utkommer i augusti 2015)

Audience:

Tags:

Review by: Biblioteken i Nykarleby Tuesday, June 23, 2015