Sisu

Sanotaan, että elämää voi elää vain eteenpäin mutta sen merkityksen voi ymmärtää vain katsomalla taaksepäin. Sisussa on jotain samaa.

Teoksessa Sisu - tarinoita itsensä ylittämisestä ja hyvän tekemisestä Emilia Lahti kertoo mitä sisu on ja miten sitä voi hyödyntää. Sonja Strömsholm on haastatellut kirjaan henkilöitä, joiden tarinoiden kautta avautuu sisun erilaiset kasvot. Meeri Koutaniemen valokuvat tukevat taidokkaasti kertomuksia. Haastateltavina ovat olleet mm. Pekka Hyysalo ja Rauli Virtanen.

Vaikean tilanteen keskellä teemme sen, mitä pitää tehdä, emmekä tunnista ja anna arvoa periksi antamattomuudellemme. Tämä on erityisen totta kulttuurissa, jonka sisuksiin on koodattu odotus loputtomasta lannistumattomuudesta ja henkisestä lujuudesta. Sisukkuus ja ihmisten yleismaailmallinen kyky kääntää vastoinkäymiset voimaksi on kuitenkin juhlistamisen ja puhumisen arvoinen asia.

Kirjan inspiroivien tarinoiden avulla voi lukija hahmottaa omaa tilannettaan, kukaan ulkopuolinen ei voi määrittää toisen tarpeita. Kirjan tarinoiden kertojat ovat uskaltaneet olla erilaisia ja ärsyyntyessään ovat rohkeasti pyrkineet kohti omaa tahtoaan. Kirja sopii erinomaisesti vertaistueksi omille valinnoille muutoksen tuulissa.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristiinankaupungin kirjasto den 9 februari 2016