Siilo

Mukaansatempaava dystopia tulevaisuuden maailmasta

Ihmiskunnan viimeiset henkilöt asuvat valtavassa maanalaisessa siilossa. Ulos ei voi mennä ilmakehän saastumisen vuoksi. Historiaa ei ole tallennettu, joten kukaan ei ole oikeastaan edes varma, mitä ulkona on tapahtunut ja miksi siilo on olemassa. On vain nykyisyys ja kaikilla on tarkkaan määritellyt työtehtävät ja paikka siilon eri tasoilla. Myös avioitumista ja lisääntymistä säädellään, koska ruokaa riittää vain tietylle määrälle ihmisiä.

On huhuja vanhoista kapinoista ja kaikki tietävät, miten käy liian uteliaille tai sääntöjä uhmaaville siilolaisille. Toisinaan joku alkaa kysellä liikaa tai törmää vahingossa vaiettuihin salaisuuksiin. Onko historiaa silti tallella? Yksi kirjan päähenkilöistä on naismekaanikko Jules. Hän nousee esimerkillään ja toimillaan muuttamaan monta asiaa siilolaisten tulevaisuudesta.

Dystopiakirjallisuus on ollut suosittua viime vuosina. Siilo ei kuitenkaan ole kliseinen ja se on kirjoitettu yllättävän koukuttavasti. Siiloa voi suositella kaikille scifin tai seikkailu- ja jännityskirjallisuuden ystäville.