Sagasagor

Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass

Sagasagor innehåller fem korta sagor om Saga, fem och ett halvt år.

Den första sagan handlar om att Saga vill ha ett eget lurvigt husdjur. Men mamma är allergisk och föreslår en akvariefisk, vilket Saga inte alls tycker är samma sak. Allt känns dock lite bättre när Saga får hjälpa granntanten Britta att leta efter hennes katt Tigertass.

I den andra sagan hoppar Saga och kompisen Samir studsmatta när Samir plötsligt ramlar och skadar sin arm. Efteråt känner Saga sig ledsen och vet inte om Samir kommer att vilja leka med henne mer, men Samir visar stolt upp sitt gips för Saga.

I den tredje sagan har Saga och pappa bråttom till bussen för att hinna till simskolan. Hinner de fram i tid och har de faktiskt alla grejer med sig till simhallen?

Den fjärde sagan handlar om när Saga för första gången ska sova över hos morfar. De letar svampar, äter korv och tittar på tv, men när morfar bäddar åt Saga i gästrummet känns det plötsligt lite ensamt och läskigt.

I den femte sagan har vintern kommit till Sagas bostadsområde. Hon vill genast ut och leka i snön, men mamma äter frukost oändligt långsamt. Tänk om snön hinner smälta bort? Väl ute märker Saga att lekplatsen inte alls är rolig på vintern, det är kallt att gunga och karusellen har frusit fast. Men som tur är hittar mamma på en rolig lek.

 

Sagasagor är en bok lämplig för högläsning. Sagorna handlar om vardagliga saker som barn känner igen, med fina och beskrivande illustrationer.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrikabiblioteken Monday, October 24, 2016