Rut och Roosa i Korsnäs

Den dansande sagostunden Rut och Roosa visades i Korsnäs.

Den dansande sagostunden Rut och Roosa visades i Korsnäs i oktober 2014 i två skolor, inom ramen för bibliotekets läsfrämjandeprojekt Boklust. Alla barn i dagis och åk 0-1 fick se den medryckande föreställningen med tvillingparet, vars flätor suttit ihop sedan födelsen. Det ledde till vissa problem, då de livliga tvillingarna dessutom ville åt helt olika håll, för det mesta. Publiken levde med i Ruts och Roosas fartfyllda vardag. En trevlig överraskning var att föreställning är tvåspråkig, vilket uppskattades särskilt av barnen i den tvåspråkiga gruppen Siili-Kotten.

Föreställningen är inspirerad av Klara Perssons bilderbok Molly och Sus.

Producent är WATT, Regionala Danscentret i Österbotten. Lotta Kaarla, dansare och Tuuli Heinonen, skådespelare inom fysisk teater står för innehåll och utförande.

Text: Carola Bäckström, Korsnäs kommunbibliotek

1. Molly & Sus