Ronnie Grandell : Itsemyötätunto

Ronnie Grandell on kotoisin Kristiinankaupungista ja toimii nykyään Turussa myötätuntokeskeiseen psykoterapiaan erikoistuneena työterveyspsykologina ja johtajuuscoachina.

Ronnie Grandellin erikoisalana ovat ihmiset, jotka kamppailevat stressin, uupumuksen, ahdistuksen ja ihmissuhdeongelmien kanssa. Vuosien varrella Grandell on myös sparrannut johtajia, asiantuntijoita, urheilijoita ja muusikoita suorituskyvyn nostamiseen ja elämästä nauttimiseen liittyvissä kysymyksissä.

Useimmat meistä ovat ymmärtäväisempiä muille kuin itselleen. Kun hyvä ystävä tekee virheen, olemme useimmiten myötätuntoisia ja sanomme : ”Ei se mitään, kaikki tekevät virheitä.” Kun sama virhe sattuu omalle kohdalle, olemme tyypillisesti tiukempia sävyssämme: ”Ihan uskomatonta, miten mokasin tämän näin pahasti!” Itsemyötätunto tarkoittaa sitä, että suhtautuu yhtä ymmärtäväisesti ja lämminhenkisesti itseään kohtaan kuin suhtautuu ystäviinsä.

Kirjassa perehdytään oman itsemyötätunnon tiedostamiseen, hyödyntämiseen ja vahvistamiseen. Kirjan perusajatus on yksinkertainen : olemalla ystävällisempi ja myötätuntoisempi itsellesi voit vähentää henkistä kipua ja saada elämääsi lisää iloa ja tyytyväisyyttä.