Riistanvartijan perhe

Kobie Krüger kertoo vuosista Krüger National Parkissa, Etelä-Afrikassa, jolloin perheessä asui leijona

Kobie Krüger muuttaa perheineen riistansuojelualueelle Krüger National Parkiin Etelä-Afrikkaan. Hänen miehensä on palkattu sinne riistanvartijaksi. Perhe asuu peräti 11 vuotta yhdessä maailman luultavasti eristäytyneimmistä kolkista. 

Kirjassa päästään seuraamaan Kobien ja hänen perheensä vaiheita tässä laajalle ulottuvassa, rehevässä erämaassa, joka kuhisee elämää. Täällä virtahevot makoilevat ja kääntyilevät selällään Letabas-joen välkehtivässä vedessä, haikarat astelevat ympäriinsä rantaviivan tuntumassa ja villit päärynäpuut kukkivat valkoisenaan keväisin. Kaikki ei kuitenkaan ole pelkkää luonnonkaunista idylliä. Aivan pian saa huomata, että yllätykset ovat arkipäivää: ärsyttävät hyeenat, jotka varastavat huopia ja kattiloita, pelkoa herättävät pytonkäärmeet, jotka livahtavat talon ja piiloutuvat yöpöydän laatikkoon, ja tavallisesti rauhalliset elefantit, jotka yhtäkkiä voivat muuttua kärttyisiksi painostavassa kuumuudessa.

Suurin haaaste tulee kuitenkin siitä, kun Kobie ja hänen perheensä alkavat huolehtia hylätystä leijonanpennusta. Leijonanpentu on vain muutaman päivän ikäinen ja hiuskarvan varassa olla säilymättä hengissä, kun Kobien mies löytää sen. Hän tuo leijonanpennun kotiin Kobielle, joka alkaa huolehtia pennusta. Leijonanpentu saa nimekseen Leo. Leo kasvaa perheessä rakastettuna perheenjäsenenä; pienestä, näppärästä ja suloisesta otuksesta kunniotusta herättäväksi suureksi ja vahvaksi leijonaksi. Perheenjäsenten kanssa leikkiminen ja heidän nurin kaatamisensa yllättäen on suurta huvia. Perhe suhtautuu hyökkäyksiin maltilla mutta vieraiden on vaikeampi käsitellä leikkisää leijonaa. Perhe ymmärtää aikaa myöten, että Leon täytyy oppia metsästämään, mutta ei olekaan aivan helppoa saada sitä oivaltamaan metsästämisen tarkoitusta. 

Leon paras kaveri on perheen paimenkoira, jonka nimi on Wolfie. Wolfie on Leon esikuva. Jos Wolfie tekee jotain, Leo tekee perässä. Kun Wolfie paimentaa helmikanalauman takaisin paikoilleen, Leo tulee mukaan ja juokseen lauman toisella puolella. Niiden metsästäminen ei tule sille mieleen.

Audience:

Tags:

Review by: Fredrika-kirjastot Monday, November 28, 2016