Raw food - elinvoimaa raakaravinnosta

Elinvoimaa antavaa, tuoretta ja terveellistä ruokaa monipuolisista aineksista, ei vain ituja ja raasteita.

Raakaravinto tarkoittaa yksinkertaisesti kiteytettynä kasvisperäisiä ruokia, joita ei ruoanvalmistuksessa kuumenneta yli 40 asteen. Näin ravintoaineet pysyvät tallessa ja raaka-aineet luonnollisempana. Myös syöminen on tietoisempaa, kun ruoka pureskellaan kunnolla ja eri maut erottuvat paremmin.

Erica Palmcrantzin kirja on perusopas raakaravintoon. Se on tarkoitettu kaikille raakaravinnosta kiinnostuneille, myös sellaisille, jotka haluavat lisätä tavallisen ruokavalion sekaan terveellisempiä ruokia. Aloittelijan on helpointa kokeilla raakaravintoa vaikkapa erilaisina pirtelöinä tai ruokaisina salaatteina. Edistyneemmät voivat kirjan avulla voi rakentaa myös kokonaisia aterioita. Ohjeita löytyy mm. erilaisiin lisäkkeisiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Kirjan kuvat houkuttelevat kokeilemaan reseptejä, joiden raaka-aineista suurin osa on melko tavallisia.

Ruokaohjeiden lomassa raakaravinnon löytäneet ihmiset kertovat omista kokemuksistaan. Lisää kirjoja aiheesta löytyy muun muassa Mea Salolta ja Outi Rinteeltä.


 

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Wednesday, February 5, 2014