Punainen kuningatar

Uusi jännittävä fantasiasarja alkaa!

Punainen kuningatar avaa uuden jännittävän, nuorille aikuisille suunnatun fantasiasarjan. Kirja kertoo punaisista ja hopeisista, kahdesta eri kastista joiden elämä eroaa huomattavasti toisistaan.

Punaiset ovat tavallisia ihmisiä ja alempaa kastia. He elävät köyhyydessä ja hopeisten vallan alla. Kaikki punaiset joutuvat asepalveluun täytettyään kahdeksantoista elleivät ole sitä ennen onnistuneet saamaan työpaikaa. Yksi kirjan päähenkilöistä on Mare Barrow. Hän on punainen, kohta kahdeksantoista ja taskuvaras. Mutta hän on paljon muutakin ja se mitä hän on, tulee kaikille yllätyksenä, myös hänelle itselleen.

Hopeiset taas ovat ylempää kastia. Heillä on kaikki mitä tarvitsevat ja enemmänkin. Hopeiset omaavat myös lähes jumalallisia voimia. Muita kirjan päähenkilöitä ovat hopeisten kuningashuoneen kaksi prinssiä, Maven ja Cal. Tämä kaksikko etsii itselleen morsianta hopeisten joukosta. Valinta tehdään kuningatarkokeen kautta jossa eri huoneiden tyttäret saavat näyttää voimiaan.

Kirjan tapahtumia sekoittaa myös purppurakaarti joka yrittää saada aikaan sekasortoa ja tämän kautta heikentää hopeisten valtaa.