Punainen kuin veri

Jännitystrilogian aloitus. Tampereen ilmaisutaitolukiota käyvä Lumikki Andersson hakeutuu tavalliseen tapaansa koulun pimiöön viettämään oman hiljaisen hetkensä ennen päivän alkua. Jokin häiritsee rentoutumista, jokin haju. Hän sytyttää valot ja näkee narulla ripustettuina kymmenittäin viidensadan euron seteleitä. Rahanpesun jäljiltä on vielä vedet vedostusaltaissa. Vesi on rusehtavaa. Pimiön lattialla ja seteleissä näkyi punaruskeita tahroja. Ilmassa leijaili vanhan veren haju.

Rehtorin poika Tuukka, poliisin tytär Elisa ja heidän ystävänsä Kasper ovat sekaantuneet johonkin joka liittyy kansainväliseen huumebisnekseen ja sellaiseen ei Lumikki halua missään tapauksessa sekaantua. Hän on tottunut liikkumaan huomaamattomasti ettei vain erotu joukosta  ja oppinut tunnistamaan ihmiset kaukaa jo tuoksun perusteella.
Pelottavien ja vaarallisten tapahtumien seurauksena hän huomaa pynttäytyvänsä Jääkarhun bileisiin. Polar Bear on legenda, iso kiho jolla on laillisia ja laittomia puuhia, eikä kukaan ole nähnyt sitä. Bileiden teemana on Fairy tales.
Lumikki lähtee bileisiin vakoilemaan teeman mukaisesti laittautuneena:
Iho valkea kuin lumi.
Huulet punaiset kuin veri.
Hiukset mustat kuin eebenpuu.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Monday, May 27, 2013