Prinssi jolla ei ollut sydäntä

Vampyyritarinan avausosa kotimaiselta esikoiskirjailijalta.

Prinssi, jolla ei ollut sydäntä on kotimaisen vampyyrisarjan ensimmäinen osa. Tarina alkaa kun nuori Aurora juoksee alkoholisoitunutta isäänsä pakoon, jolloin paikalle saapuu myös Judas. Judaksella on omat hirviönsä perässään, mutta hän löytää Auroran luota turvapaikan. Auroran ja Judaksen välille muodostuu tiivis ystävyyssuhde, josta tulee koko romaanin kantava voima. Mutta turvallisuuden tunnekaan ei ole ikuista, vaikka vampyyreista on kyse. Judaksen hirviöt palaavat ja Aurora joutuu tapahtumisen seurauksena osaksi ikiaikaisten vampyyrisukujen taistelua.

Anu Kuusenoksa on tavoittanut kirjassaan paljon samaa kuin Anne Ricen vampyyrikronikoissa. Kirjasta voi lukea kirjailijan intohimosta mytologioita kohtaan. Erityisesti kirjassa ilahdutti vampyyrien hierarkiset suhteet, joissa on niin selkeitä suhteita luojien ja jälkeläisten välillä, mutta myös vaikeita sisaruussuhteita.

Kirjasarjan seuraava osa Seireenit ilmestyi keväällä 2018. Se jatkaa Auroran tarinaa vakuuttavasti ja täydentää hyvin Prinssin tarinaa.

Audience:

Tags:

Review by: Marjut Hepokangas Tuesday, June 12, 2018