Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin

Polkupyöräseikkailu kaukomailla

Matti Rämö on maantieteilijä ja Teksti-Tv:n toimittaja, jolle pyöräily on tärkeä osa elämää. Hän on tehnyt pitkän pyörämatkan Saharaan, josta kirjoitti kirjan Rengasrikkoja Saharassa, sekä toisen matkan Intiaan, josta kirjoitti kirjan Polkupyörällä Intiassa : lehmiä, jumalia ja maantiepölyä.

Vuoden 2009 lopulla Matti Rämö päätti lähteä pyöräilemään Kaakkois-Aasiaan samoille seuduille, joilla oli matkustellut neljännesvuosisata aikaisemmin. Hän pakkasi polkupyöränsä suureen pahvilaatikkoon, otti sen mukaansa lentokoneeseen ja siirtyi lokakuisesta Suomesta Bangkokin helteisiin. Tästä alkoi matka Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin.

Alun ilmastoshokin jälkeen matka kulkee Kamputsean, Vietnamin ja Laosin kautta takaisin Thaimaahan. Reitin varrella on sekä laajoja riisipeltoja että pieniä vuoristoteitä jylhissä maisemissa ja suurkaupunkien vilinää ja liikennekaaosta. Matkan varrella hän näkee monia kannustavia ihmisiä ja selviää itsekin monista tilanteista hymyllä, kun muuta yhteistä kieltä ei ole.

Kirjassa on useita karttoja Matti Rämön polkemasta reitistä, värivalokuvia matkan varrelta sekä päivittäiset kilometrimäärät ja kulut lähes kahden kuukauden mittaiselta kierrokselta.

Audience:

Tags:

Review by: Pietarsaaren kirjasto Wednesday, April 25, 2012