Poika joka unohtui

Sotaorvon tarina

Sota-aikana moni lapsi jäi ilman vanhempia. Tämä on Reijon tarina orvoksi jäämisestä. Paitsi että hänen molemmat vanhempansa olivat kyllä elossa. Hänet kuitenkin jätettiin lastenkotiin 3-vuotiaana vuonna 1945 eikä koskaan haettu sieltä pois. Poika kasvoi tietämättä miksi hänet oli viety lastenkotiin. Vasta pitkällä aikuisiällä syyt alkavat selvitä hänelle. Vaikeasta alusta huolimatta Reijon elämäntarinasta löytyy myös paljon toivoa.
Kiinnostava tarina. Aihe voi kuulostaa raskaalta, mutta teksti on positiivisella tyylillä kirjoitettu. Hyvä luettava sinulle, joka olet kiinnostunut Suomen historiasta, ihmiskohtaloista tai psykologiasta.
Kirja pistää hiukan miettimään sitäkin, miten sota on vaikuttanut meihin kaikkiin tunnetasolla, miten tärkeää vaikeita tunteita olisi käsitellä, ja miten ihmiset vaikuttavat toisiinsa niin pahassa kuin myös hyvässä. Sivutaan myös sitä, miten lastensuojelu on hoidettu ennen ja nyt. Lopussa jää hyvä olo. Ja jos pelkäät paksuja kirjoja, niin tämä ei ole yksi niistä.