Playground

Uusi, itsenäinen trilleri tuonpuoleisesta.

Lars Keplerin uusi kirja ei kerro Joona Linnasta! Voiko se toimia?

Luutnantti Jasmin Pascal-Anderson kokee ensimmäisen kerran tuonpuoleisen kauhut tultuaan ammutuksi komennuksella Kosovossa. Hän loukkaantuu vakavasti ja hänen sydämensä pysähtyy minuutin ja 40 sekunnin ajaksi. Tänä aikana hän joutuu tuonpuoleiseen, joka ei ole mikään mukava ja lämmin paikka.

Tuonpuoleinen on kiinalainen satamakaupunki, jossa triadilla on suuri vaikutusvalta. Aika kuluu eri tavalla satamakaupungissa ja siellä vietetyt tunnit ovat vain sekunteja oikeassa elämässä. Kaikki tulijat punnitaan satamalaiturilla. Hyvällä onnella vaaka näyttää kuulumista siihen pienenpieneen joukkoon, joka saa viisumin ja mahdollisuuden päästä takaisin elämään. Viisumit ovat henkilökohtaisia ja siksi haluttuja. Niitä ei voi ottaa toisilta mutta niitä saa vaihtaa jos molemmat osapuolet pääsevät asiasta sopuun (tai tulevat huijatuiksi tai enemmän tai vähemmän pakotetaan vaihtamaan).

Kuva, jonka Kepler maalaa tuonpuoleisesta, ei ole kaunis. Satamakaupunki on vaarallinen paikka, jossa on vaikea pärjätä ilman apua. Mutta kehen voi luottaa? Vasta kirjan puolivälin jälkeen selviää mihin kirjan nimi Playground viittaa. Vasta silloin ymmärtää kuinka vaarallinen ja petollinen satamakaupunki todella on. Kepler on onnistunut Playgroundissa hyvin. Omalta osaltani se on yksi parhaista tänä vuonna lukemistani kirjoista. Kirja, jota ei malta laskea käsistään!