Piiraan maku makea

Harrastelijasalapoliisi Flavia de Luce selvittää ensimmäisen murhatapauksensa.

Eletään vuotta 1950. Paikka on vanha, rapistuva kartano Englannin maaseudulla jossa asuu kolme sisarta ja heidän leski-isänsä. Eräänä päivänä tältä kartanolta löytyy kuollut lintu, jonka nokassa on vanha postimerkki. Tämä ei ehkä sinänsä olisi niin suuri tapahtuma, mutta muutakin seuraa. Nuorin sisko Flavia de Luce löytää nimittäin juuri sen jälkeen puutarhasta kuolleen, luultavasti murhatun, miehen.

Flavian mielestä tämä on hyvinkin kiinnostavaa, ja hän ryhtyy heti tutkimaan tapausta. Ikää hänellä on jo kokonaiset 11 vuotta, ja salapoliisilahjakkuuttakin hänestä löytyy vaikka kuinka paljon. Rakkain harrastus ennen kuin hän ryhtyi harrastelijasalapoliisiksi on ollut kemia, ja kemiantaidot osoittautuvatkin olemaan yhtä hyödyllisiä murhatutkimuksissa ja vanhojen salaisuuksien selvitämisessä kuin isosiskojen kiusaamisessa.

Piiraan makua makea on ensimmäinen osa Alan Bradleyn palkittua dekkarisarjaa. Suomeksi on julkaistu myös jatko-osat Kuolema ei ole lasten leikkiä ja Hopeisen hummerihaarukan tapaus.

Audience:

Tags:

Review by: Kruunupyyn kirjastot Wednesday, July 29, 2015