Pelle Svanslös skola - sjukdomar, virus och att tvätta händerna

Sagor och fakta om hälsa och kroppen.

En bok som föräldrar kan ta till hjälp, när de ska svara på barns frågor om hälsa, sjukdomar och virus.

Hur blir man sjuk? Här berättas och visas hur baciller sprids.

Varför är det så viktigt att tvätta händerna?  Man kan sjunga "tvätta händerna sången" som finns i boken, så man vet hur länge man ska tvåla och tvätta händerna för att få bort baciller.

Hur kan man göra för att hålla sig frisk och må bra? I boken berättas det att sömn, mat och att röra på sig är bra för alla.

Fakta delarna i boken varvas med sagor om Pelle Svanslös kattungekompisar Friskus och Frallan som blir sjuka och Bill och Bull som blir pigga.

Friskus blir sjuk och får stanna hemma från förskolan Kattis. Frallan blir avundsjuk då Friskus blir ompysslad med glass, läsk och serietidning av mamma och pappa men han kommer snabbt fram till att det inte är så roligt att vara sjuk och hemma från förskolan när han blir sjuk.

Bill och Bull har blivit slöa och orkar ingenting längre förutom äta godis och spela dataspel. Men när de träffar Uppsalas piggaste katt Rickard och han ber dem följa med på en joggingtur, blir det fart på Bill och Bull, för de har ju ett annat viktigt träningspass de inte kan missa.