Parfymsamlaren

Dofter har en förmåga att få oss att resa genom tiden. Parfymsamlaren bollar läsaren mellan 1920-talets New York och 1950-talets Paris.

Grace Munroe har svårt att känna att hon passar in i 1950-talets Londonsocietet. Hon lever inte upp till alla krav, allra minst sina egna. Ett brev från den franska advokatbyrån vänder den unga nygifta Grace Munroes liv upp och ner. Men det är något som inte stämmer. Grace har aldrig hört talas om någon Eva d´Orsey. Varför skulle denna okända person lämna ett arv till Grace och vad är det hon har ärvt?


Via ett övergivet parfymeri kommer Grace närmare den hjärtskärande historien om hennes okända välgörare Eva, en färgstark kvinna som hänförde 1920-talets överklass i både New York och Paris.


Parfymsamlaren är en roman som tar läsaren från 1920-talets lyxiga hotell i New York med alla dess besökare fram till 1950-talets cocktailklänningar i London. Det är en roman om hemligheter, minnen, passion och drömmar. Två helt olika kvinnors livsöden flätas samman tack vare en parfym!

 

Audience:

Tags:

Review by: Biblioteken i Vörå Thursday, March 24, 2016